12 концертів “Високого Замку” у Німеччині

10.01.2024
Опис

Різдво Христове 2023 Україна святкувала разом з усім цивілізованим світом. Академічний інструментальний ансамбль солістів “Високий Замок” та солістка Ольга Фенюк мали нагоду відчути цю святкову атмосферу в Баварії (Німеччина). 12 концертів з програмою української класичної та духовної музики, українських коляд… 12 щирих зустрічей з вишуканою німецькою публікою, серед якої завжди можна було зустріти наших земляків…

Як зазначив керівник ансамблю Андрій Яцків, “Хто казав, що мистецтво далеке від політики?! На один з концертів через агресивно настроєних московитів організатори мусили запросити представників поліції. Буває й таке…”.

Газета «Der neue Tag», Зульцбах-Розенберг, Німеччина, 02.01.2024

Львівська національна філармонія - 12 концертів "Високого Замку" у Німеччині

«Володар премії Grammy презентує українську музику в Кьонігштайні»

«…Перша частина концерту складалася з українських та німецьких коляд, творів Й. С. Баха та Г. Ф. Генделя… Виконувалися також твори українських композиторів Д. Бортнянського, М. Березовського, М. Скорика, С. Людкевича, Б. Фільц. Сопрано Ольга Фенюк захоплювала повнотою звучання свого чудового голосу… Проникливо виконували музиканти традиційну українську музику зі своєї Батьківщини. Віртуозно володіють обдаровані музиканти своїми інструментами. З дивовижною легкістю виринають з їхніх інструментів стрімкі звукові потоки, захоплюючи слухачів гармонійним сплетінням імпровізації та академічної гри. «Їхня музика має душу»- не стрималась зворушена Клаудія… На закінчення концерту А. Яцків дуже чітко підкреслив, вказуючи на українсько-німецьку дружбу та солідарність: «Ми відчуваємо, що ми не самотні!»

Львівська національна філармонія - 12 концертів "Високого Замку" у Німеччині

Газета «Wochenanzeiger», Фойхт, Німеччина, 03.01.2024

Львівська національна філармонія - 12 концертів "Високого Замку" у Німеччині

«Просто блискуче»

«Ансамбль «Високий Замок» захопив слухачів своїм виступом у церкві св. Якова у Фойхті. Протягом концерту потужнє сопрано Ольги Фенюк разом з музикантами-інструменталістами переконливо творили магію витонченого ансамблевого звучання, причому А. Яцків модерував концерт перфектною німецькою мовою… Тонке фразування зачаровувало як у швидких творах, так і в поважних, як, до прикладу, у святковому Алилуя М. Вербицького, так і в енергійному Алилуя І. Соневицького. Різдвяна атмосфера по-святковому прикрашеної церкви та широкий спектр запропонованого матеріалу подарували публіці просто фантастичний вечір, причому не забулося і про сьогодення: «Мелодія» українського композитора М. Скорика, хоч і була написана у 1982 році до радянського фільму про війну, але зараз виконується у багатьох концертах як реакція на російську агресію в Україні, яка вже триває майже два роки»

Львівська національна філармонія - 12 концертів "Високого Замку" у Німеччині

Газета «Rund ums Fichtelgebirge», Ербендорф-Кемнат, 30.12.2023

Львівська національна філармонія - 12 концертів "Високого Замку" у Німеччині

«Український ансамбль «Високий Замок» «запалював» у Фіхтельберзі»

«…Вже з самого початку музиканти показали свої неординарні вміння…Особливо відзначився керівник колективу А. Яцків, який виконанням на кнопковому акордеоні, флейті Пана та сопілках підкреслив багатогранність свого таланту. Знову і знову голосом вражаючої сили і виразності Ольга Фенюк наповнювала приміщення церкви. Вона зачаровувала виконанням творів Й. С. Баха та улюбленого ансамблем твору композитора М. Регера «Колискова Марії». Відвідувачі концерту дякували оваціями стоячи. А перед тим А. Яцків розказав про сучасні складні обставини в Україні».

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...